zondag 12 juli 2015

App en cloud: that's all


Een van de mooie dingen van de toekomst is dat niemand zeker weet hoe hij er uit ziet. Zelfs Gardner niet. Maar die heeft er vaak best wel kijk op.

Bijvoorbeeld in het al weer een paar jaar oude ‘The Nexus of Forces’. Over de vier krachten, mobile, cloud, information en social, die tsunami-achting steeds meer kracht ontwikkelen en bezig zijn de wereld op zijn kop te zetten.

Zo hoeven gebruikers zich bijvoorbeeld niet meer aan te passen aan wat IT biedt, maar moet IT zich aanpassen aan wat de gebruiker wil. Een computer aan een draadje? Ik dacht het niet. Iets bestellen en het een dag later ontvangen? Ooit van Netflix en Spotify gehoord? Coolblue wil pakjes dezelfde dag gaan bezorgen en Jeff ‘Amazone’ Bezos is wel degelijk serieus als hij zegt dat drones de bezorgers van de nabije toekomst zijn.
Steeds meer diensten worden snel en op maat geleverd met de gebruiker aan de knoppen. De knoppen van zijn mobiele device dus Dat draadloos communiceert met een cloud die diensten op maat levert.  Meer is er niet meer nodig. Denkt Gardner. En denk ik.